Skip to main content

Hoe zit het?

Inkoop hardware: Wat is het en hoe werkt het

In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware te verkopen aan bedrijven die dit willen inkopen. ARGO360 is een van deze bedrijven die zich inzet voor IT-hergebruik, recycling en onderneemt dus sociaal verantwoord. In dit blog leggen we uit wanneer uw hardware nog verkocht kan worden en waar u bij de inkoop van hardware rekening dient te houden

Neem contact op
Argo360 Branding dot

Geef oude hardware een tweede leven door hergebruik.

Wat is hardware?

De IT-industrie is in de laatste decennia enorm gegroeid en belangrijk geworden in niet alleen ons persoonlijk leven, maar ook het professionele leven. De manier van werken is omgegooid van werken in wire-o-mappen naar een volledig gestructureerd online platform. Digitalisering is te zien in alle facetten van de maatschappij en daar vloeit ook de verkoop of inkoop van hardware uit voort. Hardware of apparatuur zijn alle fysieke onderdelen die in een computer zitten en ervoor zorgen dat computers naar behoren werken. Verouderde hardware kunt u verkopen of inkopen bij verschillende bedrijven die het een tweede leven kunnen geven.

Waar moet ik opletten bij hardware inkoop?

Verouderde hardware hoeft niet direct onbruikbaar te worden verklaard. Er is altijd nog een mogelijkheid om het te verkopen bij inkopers. Maar niet iedere hardware is nog verkoopbaar. Neem contact met ons op om erachter te komen of uw hardware nog verkoopbaar is. Belangrijk is om dit te controleren wanneer u van plan bent hardware in te kopen of te verkopen. Daarnaast koopt u liever geen hardware waar nog persoonlijke gegevens op staan van de vorige eigenaar. Maar het zelf leegmaken van de hardware die u wilt verkopen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. In ons vorige blog vertellen wij alles over het opkopen van hardware. Maak van te voren een overzicht van wat er bij uw product hoort, zodat u een volledige aankoopt doet. Om dan op de valreep de WEEELABEX-wetgeving niet te vergeten. Als opkoper van oude hardware is een WEEELABEX certificaat noodzakelijk om te hebben. Dit is namelijk een wettelijk verplicht keurmerk. Bedrijven die dit keurmerk bemachtigen, voldoen aan hoge eisen omtrent het milieu en veilige manier van data verwijdering of vernietiging.

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat is het verschil tussen zelf verkopen/inkopen of dit bij een bedrijf neer leggen?

Wanneer u zelf hardware inkoopt, maar niet over de juiste kennis beschikt kan het zo zijn dat u hardware koopt met data die niet van u is. In een vorig blog beschreven wij al eerder dat het verwijderen van die data enorm lastig en gevoelig voor fouten is. Dit kan voor een datalek zorgen en dat wilt u niet op uw geweten hebben. Daarnaast kan het zijn dat u hardware koopt dat zo verouderd is dat u er niets meer mee kunt. En dat zou zonde zijn van uw tijd en geld.

Sommige bedrijven schenken oude hardware aan hun personeel. Dit is erg bedachtzaam, maar niet iedereen zit hier op te wachten. De ontwikkelingen binnen de IT gaan ontzettend snel. Dat wat vandaag snel is, werkt morgen alweer traag. Verkoop uw oude hardware daarom aan een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is, bijvoorbeeld aan ARGO360, zodat u er ook nog wat aan verdient. 

Naast dat ARGO360 u de beste prijs voor uw hardware geeft, bieden wij uw ICT hardware een tweede leven door het te refurbishen. Door uw hardware te verkopen draagt u bij aan de circulaire economie binnen de IT. Van tablets tot servers en van smartphones tot netwerkapparatuur, al uw zakelijke hardware kan bij ARGO360 terecht.

Veilig vervoeren en afvoeren van oude hardware?

Hardware kan in verkeerde handen terecht komen wanneer u ervoor kiest om dit zelf af te voeren. Verkoop uw apparatuur aan ARGO360 en ontvang er de beste prijs voor. Zo kunt u uw oude hardware afvoeren op een veilige en milieuvriendelijke manier.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Lees verder

Filter

MVO

Hoe u in een handomdraai dit jaar nog social return kan invullen

april 21, 2023
We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware

december 28, 2022
Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu.…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Ontmantelen datacenter: veilig en milieuvriendelijk

november 22, 2022
In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware…

ICT apparatuur afvoeren? Maximale sociale impact, hoge restwaarde.

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op

Leave a Reply