Social return

Het zit in ons DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met een hoge social return on investment

Steeds meer organisaties zien de noodzaak en voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onze overheid is het steeds meer aan het stimuleren. Sociaal verantwoord ondernemen zit diep in onze bedrijfscultuur geworteld. Onze aanpak met betrekking tot de verwerking van IT-apparatuur is gebouwd om de social return te maximaliseren. ARGO360 geeft ICT-apparatuur een tweede leven en creërt tegelijkertijd arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Argo360 Branding dot

“De PSO-certificering staat voor het sociaal werkgever- en ondernemerschap die precies bij onze visie past. Het zit in ons DNA.”

Met dit landelijke kwaliteitskeurmerk van TNO is het voor bedrijven gelijk duidelijk dat ze hun duurzame bijdrage leveren door met ons samen te werken.

Organisaties die Trede 3 | 30+ -certificering behalen horen tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van sociaal ondernemen. Het betekent ook dat 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

“Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en de werkgelegenheid problematiek in Nederland en de wereld.”

Met sociaal verantwoord ondernemen maken we impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. We bieden een veilige werkplek aan kwetsbare mensen en geven trainingen/opleidingen om ontwikkeling te stimuleren.

“Vergroot de positieve impact en werk samen met organisaties die social return integreren in hun organisatie.”

Social return kan ingevuld worden met ARGO360. Onze organisatie werkt met gemeenten en organisaties die ook investeren in sociaal ondernemen.

Social return zorgt ervoor dat er naast ‘gewoon’ rendement ook een sociale bijdrage wordt gemaakt in de samenleving. Het accent ligt op het terrein van werkgelegenheid en is via ARGO360 gericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

IT Asset Disposition: veilig, verantwoord en sociaal

Bescherming van data binnen organisaties is van groot belang. Bij het beheer van IT-apparatuur moet daarom zorgvuldig omgegaan worden met uitfasering van gegevensdragers om het lekken van data te voorkomen. Tijdens het vervangen en/of vernietigen van apparatuur volgen wij een (Secure) ITAD-plan.

Hierdoor voldoen organisaties aan de wet en regelgeving omtrent informatiebeveiliging en recycling. 

Voorkom afbreukrisico, financiële schade en milieu schade en draag bij aan eigen milieudoelstellingen.

Meer weten
Argo360 Branding dot
Ontmantelen datacenter

Voor het demonteren van datacenters bieden we gecertificeerde oplossingen met het oog op data en milieu.

Dataverwijdering

Op een veilige manier data laten verwijderen? Kies voor gecertificeerde dataverwijdering door goedgekeurde software.

Datavernietiging

Datavernietiging is de laatste optie wanneer IT-apparatuur niet hergebruikt kan worden. Wij vernietigen datadragers op een veilige en duurzame manier.

Refurbishing

Wij bieden jouw overtollige IT-apparatuur een nieuw leven met refurbishing, de meest milieuvriendelijke manier van recyclen.

Device as a Service

Ontzorg jouw organisatie compleet op het gebied van hardware! Met DaaS zijn onderhoud en beheer inbegrepen en gebruik je altijd up-to-date apparaten.

Inkoop Hardware

IT-hardware wegdoen? Verkoop jouw apparatuur voor de beste prijs en bied oude apparaten een nieuw leven!

Om social return te realiseren werken wij samen met:

IT-apparatuur afvoeren met de hoogste restwaarde?

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op