Social return

Het zit in onze DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met een hoge social return

Steeds meer organisaties zien de noodzaak en voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onze overheid is het steeds meer aan het stimuleren. Sociaal verantwoord ondernemen zit diep in onze bedrijfscultuur geworteld. Onze aanpak, onze verwerking van IT-apparatuur en ons team is gebouwd om de social return zo hoog mogelijk te krijgen. Wij geven namelijk IT-apparatuur een tweede leven en creëren tegelijkertijd arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“De PSO-certificering staat voor het sociaal werkgever- en ondernemerschap die precies bij onze visie past. Het zit in ons DNA.”

Met dit landelijke kwaliteitskeurmerk van TNO is het voor bedrijven gelijk duidelijk dat ze hun duurzame bijdrage leveren door met ons samen te werken.

Organisaties die Trede 3 | 30+ -certificering behalen horen tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van sociaal ondernemen. Het betekent ook dat 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

“Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en de werkgelegenheid problematiek in Nederland en de wereld.”

Met sociaal verantwoord ondernemen maken we impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. We bieden een veilige werkplek aan kwetsbare mensen en geven trainingen/opleidingen om ontwikkeling te stimuleren.

“Vergroot de positieve impact die je met jouw organisatie kunt maken en werk samen met organisaties die social return stimuleren.”

Social return kan je als organisatie zelf invullen, maar je kunt het ook uitbesteden. Wij werken met gemeenten en organisaties die ook investeren in sociaal ondernemen.

Het doel van social return is ervoor te zorgen dat er naast ‘gewoon’ rendement ook concrete sociale winst gemaakt wordt. Hierin ligt het accent op het terrein van werkgelegenheid en is erop gericht om mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

IT Asset Disposition: veilig, verantwoord en sociaal

Bescherming van data binnen organisaties is van groot belang. Bij het beheer van IT-apparatuur moet daarom zorgvuldig omgegaan worden met uitfasering van gegevensdragers om het lekken van gegevens te voorkomen. Tijdens het vervangen en/of vernietigen van jouw apparatuur volgen wij een (Secure) ITAD-plan.

Hierdoor voldoe je met jouw organisatie aan de regels omtrent gegevensveiligheid, bevorder je een optimale beveiliging, voorkom je afbreukrisico, zorg je voor toegevoegde waarde door naleving van het securityprotocol en draag je bij aan de milieudoelstellingen.

Meer weten
Ontmantelen datacenter

Voor het demonteren van datacenters bieden we gecertificeerde oplossingen met het oog op data en milieu.

Dataverwijdering

Op een veilige manier data laten verwijderen? Kies voor gecertificeerde dataverwijdering door goedgekeurde software.

Datavernietiging

Datavernietiging is de laatste optie wanneer IT-apparatuur niet hergebruikt kan worden. Wij vernietigen datadragers op een veilige en duurzame manier.

Refurbishing

Wij bieden jouw overtollige IT-apparatuur een nieuw leven met refurbishing, de meest milieuvriendelijke manier van recyclen.

Device as a Service

Ontzorg jouw organisatie compleet op het gebied van hardware! Met DaaS zijn onderhoud en beheer inbegrepen en gebruik je altijd up-to-date apparaten.

Inkoop Hardware

IT-hardware wegdoen? Verkoop jouw apparatuur voor de beste prijs en bied oude apparaten een nieuw leven!

Om social return te realiseren werken wij samen met:

IT-apparatuur afvoeren met de hoogste restwaarde?

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op