Datavernietiging

Veilig, verantwoord en sociaal

Datadrager vernietiging voor gegevensdragers waar geen tweede leven meer in zit

Datadragers (hdd, ssd, usb stick, flash media, smartphone, tablet) worden vernietigd om twee redenen:

  1. De datadrager is niet meer voor herinzet geschikt omdat deze te oud is of na test (die volgt na softwarematige dataverwijdering) een defect heeft,
  2. De richtlijn van de klant vernietiging van de datadrager dicteert

ARGO360 beschikt over verschillende shredders om gegevensdragers op geschikte wijze te vernietigen. Deze shredders zijn mobiel en kunnen op locatie bij de klant worden ingezet.

Plan een afspraak in
Argo360 Branding dot
Argo360 Branding dot

Om datalekken te voorkomen

Datavernietiging van alle elektronische apparaten

Data kan op elektronische apparaten en gegevensdragers staan, zoals harde schijven, mobiele telefoons, CD-ROM’s, datatapes, floppy discs, hard drives, etc. ARGO360 maakt gebruik van shredders die alle eerder genoemde items kunnen verwerken. Datadragers worden tot kleine stukjes gemalen, waarbij restmateriaal wordt gerecycled volgens de Europese WEEELABEX standaard. Onze mobiele shredders kunnen ook datadragers op locatie vernietigen, waardoor beveiligingsrisico’s geëlimineerd worden.

Het datavernietigingsproces

Datavernietiging of dataverwijdering?

De keuze is aan de klant. We gebruiken shredders om datadragers tot kleine stukjes te versnipperen. Hierdoor is alle data gegarandeerd vernietigd en met geen mogelijkheid terug te halen. Na het vernietigen volgt een complete rapportage met serienummers van de vernietigde gegevensdragers met een certificaat als bewijs van vernietiging.

Datadrager vernietiging maakt hergebruik onmogelijk. Wanneer een gegevensdrager hergebruikt kan worden, voeren we een veilig dataverwijderingsproces uit. Specialistische software (AIVD erkend) wordt dan ingezet om data definitief en veilig van apparatuur te verwijderen. Datavernietiging bieden wij als laatste optie aan, om hergebruik van IT-apparatuur te stimuleren.

Meer over Dataverwijdering
Argo360 Branding dot

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Meer informatie over datavernietiging?

Wil je meer informatie over datavernietiging en alles wat erbij komt kijken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe wij het voor je uit handen kunnen nemen.

Neem contact op