Datavernietiging

Veilig, verantwoord en integer

Datavernietiging voor apparaten waar geen tweede leven meer in zit

Beschikt jouw organisatie over oud IT-apparatuur waar jullie van af willen? Dan is het noodzakelijk om data op een veilige en verantwoorde manier te vernietigen. Zeker wanneer er persoons- of bedrijfsgevoelige informatie op kan staan. Met datavernietiging ‘shredden’ we al het apparatuur en verwerken we de resten om te recyclen. Voorkom dat jouw data lekt en in handen van verkeerde personen komt en kies voor onze gecertificeerde datavernietiging.

Plan een afspraak in

Om datalekken te voorkomen

Datavernietiging van alle elektronische apparaten

Data kan op alle soorten elektronische apparaten staan, denk aan harde schijven, mobiele telefoons, CD-ROM’s, datatapes, floppy discs, hard drives en andere datadragers. We gebruiken een shreddersysteem op onze locatie dat al deze apparaten aankan. Ze worden in kleine stukjes gesneden en eventuele resten recyclen we volgens de Europese WEEELABEX standaard. Met onze mobiele shredders kunnen we data ook op jouw locatie verwijderen, waarmee beveiligingsrisico’s geëlimineerd worden.

Het datavernietigingsproces

Datavernietiging of dataverwijdering?

We gebruiken shreddersystemen om datadragers in kleine stukjes te versnipperen. Hierdoor is alle data gegarandeerd vernietigd en met geen mogelijkheid terug te halen. Na het vernietigen ontvang je een compleet rapport van al de vernietigd apparatuur en een certificaat als bewijs van vernietiging.

Datavernietiging bieden wij altijd als laatste optie aan, omdat we aanraden om IT-apparatuur zoveel mogelijk te hergebruiken, door jezelf of door een ander. Wanneer IT-apparatuur hergebruikt kan worden, voeren we dataverwijdering uit. Dan gebruiken we door de AIVD erkende software om data definitief en veilig van apparatuur te verwijderen.

Meer over Dataverwijdering

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Meer informatie over datavernietiging?

Wil je meer informatie over datavernietiging en alles wat erbij komt kijken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe wij het voor je uit handen kunnen nemen.

Neem contact op