Skip to main content

Social return invullen?

Wij helpen je in een handomdraai!

We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij u dat er een hele makkelijke manier bestaat om als bedrijf social return in te kunnen vullen. Hoe? Een samenwerking met ARGO360 is het antwoord. Hier staat het maatschappelijke aspect gelijk aan onze dagelijkse werkzaamheden. Lees in deze blog hoe dit ook effect kan hebben op uw bedrijf en vul dit jaar nog MVO in.

Neem contact op
Argo360 Branding dot

Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en de werkgelegenheid problematiek in Nederland en de wereld.

Het SROI-voordeel voor uw bedrijf

Wat een samenwerking met ARGO360 toevoegt aan de SROI van uw bedrijf? MVO wordt steeds belangrijker in het beleid van bedrijven. En met een uitdraai van onze werkzaamheden weet uw bedrijf precies welke apparaten en onderdelen hergebruikt worden. Daarnaast investeer je als bedrijf op sociaal gebied, door onze Social Return vertegenwoordigers. Wij zeggen altijd maar zo: ‘’Je kunt € 50,- voor je laptop vangen óf iemand aan een betaalde baan helpen.’’

Een inspirerend voorbeeld is onze samenwerking met de UW in Utrecht. Kortgeleden opende we in deze stad een nieuwe locatie. Dit zorgde voor veel baanaanbod in de IT, ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met deze partner kunnen we mensen duurzaam helpen naar een zinvol bestaan in de ICT. Met hen brengen we de arbeidsmarkt dichterbij de mensen. Niet alleen vandaag heeft dit een grote impact, we bereiden ons ook voor op de toekomst waarin we zeker zijn van een groot aanbod aan werk. Lees de post ook op de site van de UW om meer te weten te komen over de opening van ARGO360 in Utrecht.

Benieuwd hoe je gemakkelijk social return invult?

Bekijk de SDG-checklist waarmee je uw collega’s de voordelen van social return kunt laten zien. 

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Het is geen geheim maar juist een zegen: bij ARGO360 werken kwetsbare mensen die ondersteund worden bij hun ontwikkeling. Stefan is hier het perfecte voorbeeld van. Hij kwam binnen met een Wajong-achtergrond en raakte enthousiast door de duurzame insteek van ARGO360’s werkzaamheden en de sociale werksfeer. Inmiddels werkt hij al een lange tijd vier dagen in de week met veel plezier. 

 

Partners helpen ons bij het vinden van passend personeel. Zowel in Utrecht als in Amsterdam zoeken verschillende partijen naar mensen met een passie voor de IT-wereld. Zij zorgen ervoor dat onze sociale onderneming blijft groeien. Hierdoor kunnen wij de focus op persoonlijke ontwikkeling leggen en geven wij werknemers als Stefan de kans om nieuwe medewerkers te begeleiden. 

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vandaag nog maatschappelijke impact maken?

Ondernemen met oog voor de gehele maatschappij zit diep in onze bedrijfscultuur geworteld. Vanuit het streven social return te maximaliseren is de aanpak van ARGO360 ontstaan. Zelfs tot in de verwerking van IT-apparatuur. Samen met ons zorgt u voor een tweede leven van ICT-apparatuur en creëert u werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Benieuwd naar het verschil dat uw bedrijf kan maken door met ons in zee te gaan? Neem contact op met een van onze experts.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Lees verder

Filter

MVO

Hoe u in een handomdraai dit jaar nog social return kan invullen

april 21, 2023
We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware

december 28, 2022
Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu.…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Ontmantelen datacenter: veilig en milieuvriendelijk

november 22, 2022
In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware…

ICT apparatuur afvoeren? Maximale sociale impact, hoge restwaarde.

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op

Leave a Reply