IT Asset Disposition

Veilig, verantwoord en sociaal

IT Asset Disposition in relatie tot wet en regelgeving

Na 3 tot 5 jaar neemt een organisatie afscheid van haar overtollige ICT-hardware. Het is van belang dat dat organisatie de juist procedures volgen die aansluiten op wet en regelgeving. Een goed uitgevoerd (Secure) IT Asset Disposition-plan is hierbij noodzakelijk.

Plan een afspraak in
Argo360 Branding dot
Argo360 Branding dot

Veilig, verantwoord en sociaal

Wat is IT Asset Disposition (ITAD)?

IT Asset Disposition, ook wel IT Asset disposal genoemd of ITAD, is het proces dat start op het moment dat een bedrijf afscheid neemt van haar IT apparatuur. ITAD resulteert in twee stromen: IT hergebruik en recycling.

Voor het bereiken van deze eindresultaten moeten er veel werkzaamheden worden uitgevoerd op het gebied van logistiek, testen, refurbishment, reparaties en fractioneren. Voor al deze stappen dient opdrachtgever rekening te houden met wet en regelgeving.

ITAD uitbesteden aan ARGO360 garandeert totale ontzorging op het gebied van:

  • dataverwijdering
  • rechtsgeldige vrijwaring
  • value recovery (financiële return on investment)
  • social return on investment
  • wetgeving

Een goed uitgevoerd (Secure) IT Asset Disposition-plan is hierbij noodzakelijk.

Voor ITAD-programma’s en IT-professionals

Waarom een ITAD-plan?

Elke organisatie krijgt te maken met wet en regelgeving omtrent data en E-waste op het moment dat afscheid wordt genomen van haar ICT.
Het ITAD plan is maatwerk en geeft houvast aan de kaders waarbinnen zowel operationeel, wettelijk als financieel geopereerd kan worden.

Een IT Asset Disposal-plan is een cruciaal onderdeel voor bedrijven die data-integriteit en verantwoord IT-beheer serieus nemen. Bedrijven krijgen bewijsvoering van de dataverwijdering en vrijwaring van assets op serienummer niveau na verwerking.

Argo360 Branding dot

IT Asset Disposition in 6 stappen

Een goed uitgevoerd (Secure) ITAD-plan is voor iedere organisatie van groot belang. Wij zijn in alle ITAD-onderdelen gecertificeerd en zijn dé partner bij het opzetten en uitvoeren van dit plan.

Plan een afspraak in

1: Inventarisatie IT-hardware

De eerste stap in het proces is de inventarisatie van de huidige situatie van IT-apparatuur. We bekijken welke eerdere processen zijn gevolgd en plannen een moment in om al de apparatuur op te halen.

2: Veilig transport

Wij garanderen een veilig en onbezorgd transport van alle spullen. Wanneer de spullen bij ons aankomen wordt alles zorgvuldig gewogen en voorzien van individuele tags zodat we alles kunnen tracken.

3: Dataverwijdering

Om data veilig te verwijderen gebruiken we speciale, door de AIVD goedgekeurde, software.

4: Refurbishing of recycling

Het kan zijn dat apparaten nog wel waarde hebben, maar niet meer voor jouw bedrijf. Wij bieden met refurbishing oude IT-hardware een tweede leven. Wanneer een tweede leven niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat ieder onderdeel gerecycled wordt.

5: Rapportage

Na afloop ontvang je een compleet uitgewerkt rapport waarin alle uitgevoerde processen toegelicht worden.

6: Verkoop en restwaarde

We verrekenen de verkoop- en restwaarde van alle IT-apparatuur zodat jij altijd de beste prijs betaalt.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van je IT-apparatuur

Meer informatie over IT Asset Disposition?

Wil je meer informatie over het uitvoeren van een ITAD-plan? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe wij ITAD voor je uit handen kunnen nemen.

Neem contact op