IT Asset Disposition

Veilig, verantwoord en integer

Het belang van (Secure) IT Asset Disposition

Beschikt jouw organisatie over oud of overtollig IT-hardware en willen jullie daarvan af? Grote kans dat er persoonsgegevens op staan die niet eenvoudig te wissen zijn. Organisaties zijn verplicht om op een verantwoorde en veilig manier met deze gegevens om te gaan, zeker wanneer je afscheid neemt van IT-apparatuur. Een goed uitgevoerd (Secure) IT Asset Disposition-plan is hierbij noodzakelijk. Bij het opzetten en uitvoeren van dit plan zijn wij jouw partner.

Plan een afspraak in

Voor behoud van data-integriteit

Wat is IT Asset Disposition (ITAD)?

IT Asset Disposition of Disposal (ITAD) is een gestroomlijnd proces dat wordt opgesteld en gevolgd bij het verwijderen van data en het verwerken van gebruikte IT-apparatuur. Onze ISO 27001-certificering geeft aan dat het complete proces (van transport tot verwerking) geborgd en veilig is. Risico op een datalek en daarmee reputatieschade wordt uitgesloten en data-integriteit wordt behouden. Zeker sinds de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het van belang deze zaken goed op orde te hebben wanneer je van overtollig IT-apparatuur af wilt.

Voor ITAD-programma’s en IT-professionals

Wanneer volg je een ITAD-plan?

Ben jij verantwoordelijk voor het computerpark van jouw bedrijf? Dan zal je geregeld vragen krijgen over wet- en regelgeving, de waarde en de gevolgen voor het milieu bij het afstand doen van IT-apparatuur. Je hebt baat bij een goed ITAD-plan als je je bezighoudt met het budgetteren van IT-hardware, softwarelicenties, contractbeheer of strategische planning.

Een IT Asset Disposal-plan is een cruciaal onderdeel voor bedrijven die data-integriteit en verantwoord IT-beheer serieus nemen. Om er zeker van te zijn dat data veilig verwijderd is, krijgen onze klanten een vrijwaring van elk product dat we verwerken.

IT Asset Disposition in 6 stappen

Een goed uitgevoerd (Secure) ITAD-plan is voor iedere organisatie van groot belang. Wij zijn in alle ITAD-onderdelen gecertificeerd en zijn dé partner bij het opzetten en uitvoeren van dit plan.

Plan een afspraak in

1: Inventarisatie IT-hardware

De eerste stap in het proces is de inventarisatie van de huidige situatie van IT-apparatuur. We bekijken welke eerdere processen zijn gevolgd en plannen een moment in om al de apparatuur op te halen.

2: Veilig transport

Wij garanderen een veilig en onbezorgd transport van alle spullen. Wanneer de spullen bij ons aankomen wordt alles zorgvuldig gewogen en voorzien van individuele tags zodat we alles kunnen tracken.

3: Dataverwijdering

Om data veilig te verwijderen gebruiken we speciale, door de AIVD goedgekeurde, software.

4: Refurbishing of recycling

Het kan zijn dat apparaten nog wel waarde hebben, maar niet meer voor jouw bedrijf. Wij bieden met refurbishing oude IT-hardware een tweede leven. Wanneer een tweede leven niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat ieder onderdeel gerecycled wordt.

5: Rapportage

Na afloop ontvang je een compleet uitgewerkt rapport waarin alle uitgevoerde processen toegelicht worden.

6: Verkoop en restwaarde

We verrekenen de verkoop- en restwaarde van alle IT-apparatuur zodat jij altijd de beste prijs betaalt.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van je IT-apparatuur

Meer informatie over IT Asset Disposition?

Wil je meer informatie over het uitvoeren van een ITAD-plan? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe wij ITAD voor je uit handen kunnen nemen.

Neem contact op