Dataverwijdering

Veilig, verantwoord en integer

Dataverwijdering is essentieel als afscheid wordt genomen van ICT-apparatuur

Op het moment dat een bedrijf afscheidt neemt van haar ICT apparaten, is het essentieel om de vervolgstap goed in te regelen. Zeker als gegevensdragers persoons- of bedrijfsgevoelige informatie bevatten, is het noodzakelijk om die data op een grondige en verantwoorde manier te laten verwijderen. Het wissen, formatteren of resetten van datadragers is niet voldoende, daarom maakt ARGO360 gebruik van speciale gecertificeerde software. Deze software is de meest veilig manier om data te verwijderen en heeft als voordeel dat de gegevensdrager geschikt is voor hergebruik.

Plan een afspraak in
Argo360 Branding dot
Argo360 Branding dot

Voor behoud van data-integriteit

Waarom wissen niet hetzelfde is als dataverwijdering

Criminelen die uit zijn op data of gevoelige informatie weten precies hoe ze gewiste data kunnen herstellen. Om data veilig te verwijderen en bijvoorbeeld een datalek te voorkomen kun je het beste een gecertificeerd bedrijf inschakelen dat dataverwijdering grondig aanpakt. De software die wij gebruiken is goedgekeurd door de AIVD, altijd up-to-date en wordt ook gebruikt door de politie, defensie en het bankwezen. Hiermee verwijderen we jouw data definitief én veilig, zodat data-integriteit behouden blijft.

Wij voeren dataverwijdering niet alleen uit op laptops en servers, maar ook op losse harde schijven, tablets, smartphones en andere storagesystemen.

Volledig ontzorgd

Gecertificeerde dataverwijdering

Na de dataverwijdering ontvangt de klant een gedetailleerd rapport en certificaten, dat als bewijs dient voor de werkzaamheden. Ieder rapport is zo gemaakt dat het niet handmatig gewijzigd kan worden en bevat details van de hardware en betreffende serienummers. Na de dataverwijdering kiest opdrachtgever voor herinzet of vernietiging. Hierin ontzorgt ARGO360 opdrachtgevers op een duurzame manier.

Plan een afspraak in
Argo360 Branding dot

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Meer weten over dataverwijdering?

Wil je meer informatie over dataverwijdering en alles wat erbij komt kijken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe wij dataverwijdering voor je uit handen kunnen nemen.

Neem contact op