Ons verhaal

Wij realiseren social return

Specialist in IT-recycling en sociaal verantwoord ondernemen

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn een sociale IT-dienstverlener die een maatschappelijk verantwoorde brug slaat tussen dataveiligheid, milieu en economisch verantwoorde keuzes met betrekking tot End of Life (EOL) IT-apparatuur.

Argo360 Branding dot

Wat we doen

Ons proces

Wij vinden het belangrijk dat afgeschreven of overtollig IT-apparatuur een tweede leven krijgt. Tegelijkertijd willen we een fijne werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom creëren we arbeidsplekken in het hele proces van de verwerking en recycling van IT-apparatuur. Voor ons verwerkingsproces volgen we het Secure IT Asset Disposition lifecycle proces, uitgewerkt in een ITAD-stappenplan. We zijn volledig gecertificeerd om verouderd en overtollig IT-hardware op een veilige en ecologisch verantwoorde manier te verwijderen.

Neem contact op

Waarom we dit doen

Onze missie en visie; sociaal en ambitieus

Samen met onze klanten en overheden brengen we verandering teweeg om ons wereldwijde E-waste probleem aan te pakken en onze ecologische voetafdruk drastisch te verminderen. Wij koppelen IT-hergebruik, afvalcompensatie en recycling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo verhogen we de Social Return On Investment (SROI) en laten we ondernemingen zien dat je met maatschappelijk verantwoord ondernemen ook geld kan verdienen.

Onze impact

Door samen te werken maak je met jouw organisatie impact op milieu en maatschappij.

Reuse

Bijna driekwart van het IT-apparatuur die wij verwerken kunnen we een tweede leven geven. Dat is de grootste besparing op het milieu.

Recycle

Wanneer IT-apparatuur niet meer hergebruikt kan worden, zorgen wij voor het fragmenteren zodat onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Landfill

Wij garanderen dat niets van de restanten van IT-hardware op stortplaatsen belandt. We zorgen ervoor dat elk onderdeel opnieuw gebruikt kan worden.

IT-apparatuur afvoeren met de hoogste restwaarde?

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op