Skip to main content

Wat doen wij

3 essentiële tips voor het laten opkopen van uw hardware

Goedkoop is duurkoop. Een bekende uitspraak die ook bij de verkoop van oude hardware geldt. Opkopers met de hoogste prijzen zijn namelijk meestal niet de besten. De ogenschijnlijk mooiste aanbiedingen komen vaak van de slechtste opkopers. Laat u niet misleiden door mooie verkooppraatjes en onwaarschijnlijke prijzen voor uw oude hardware. Hieronder geven wij een paar tips waarmee u snel en met een gerust hart oude hardware kunt opkopen.

Neem contact op
Argo360 Branding dot

Goedkoop is duurkoop

1. Zorg dat de hardware voldoet aan de eisen

Bij het verkopen van hardware zoals computers, servers, monitoren en netwerkapparatuur kan er in sommige gevallen een mooi bedrag tegenover staan. Natuurlijk zijn er dan wel verschillende eisen waar de hardware aan moet voldoen. Voor de verkoop van uw hardware is het goed om na te lopen of de hardware nog in de juiste staat is en geen gebreken vertoond. Welke oude hardware nog waarde heeft, is per opkoper verschillend. Het is daarom aan te raden een volledige lijst met informatie over aantallen, merknamen en de naam van het model op te maken. Een opkoper zal vervolgens een offerte opstellen met het aanbod. Hieronder enkele punten die in kaart brengen wanneer hardware in aanmerking komt voor opkoop:

  • Denk aan oude hardware zoals desktop pc’s, laptops, monitoren, printers, servers en netwerkapparatuur.
  • Vanaf 50 stuks.
  • Apparatuur niet ouder dan 5 jaar.
  • Geen defect, kapot of incompleet materiaal.

2. Let op WEEELABEX certificering

Er zijn heel wat hardware opkopers in de markt. Maar hoe maakt u nu een goede keuze? Waar u goed op moet letten is de WEEELABEX certificering. WEEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of Excellence. Dit zijn Europese normen op het gebied van inzameling, opslag, transport, verwerking en recycling van apparaten. In Nederland is dit ook een wettelijk verplichte certificering die bedrijven moeten hebben om oude hardware te kunnen opkopen of data te kunnen vernietigen. WEEELABEX stelt hoge eisen aan milieubescherming – transparantie – kwaliteit – datavernietiging en eerlijke handel. Verkopen aan de juiste partij zorgt ervoor dat u een keuze maakt met het oog op volksgezondheid, veiligheid en het milieu.

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

3. Veilig omgaan met data

Een laptop, harde schijf of andere datadrager staat vaak vol met informatie. Dit kunnen persoonlijke foto’s zijn, maar ook gevoelige bedrijfsinformatie. Deze vertrouwelijke data kan iedere ervaren IT-er wel wipen van de harddisk, maar het is belangrijk om te realiseren dat het vernietigen van data inmiddels een vak apart is geworden. Niet alleen is het tijdrovend, ook valt het nog maar te bezien of het goed en veilig gebeurt. Om datalekken te voorkomen, moet de data met professionele software verwijderd of vernietigd worden. Naderhand ontvangt u dan een certificaat als bewijs voor het verwijderen van de data.

Voorkom boetes!

Meer weten over het efficiënt laten opkopen van hardware van uw organisatie?
Neem contact op om te zien waar ARGO360 uw bedrijf in kan ondersteunen.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Lees verder

Filter

MVO

Hoe u in een handomdraai dit jaar nog social return kan invullen

april 21, 2023
We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware

december 28, 2022
Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu.…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Ontmantelen datacenter: veilig en milieuvriendelijk

november 22, 2022
In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware…

ICT apparatuur afvoeren? Maximale sociale impact, hoge restwaarde.

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op

Leave a Reply