Skip to main content

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware?

Wij helpen uw bedrijf daarbij.

Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu. Want de inkoop van een product heeft effectief impact op het verbeteren van bijvoorbeeld de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. Steeds meer organisaties zien de noodzaak én de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de IT wereld. Wij, ARGO360 geeft uw oude ICT-apparatuur een tweede leven. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Neem contact op
Argo360 Branding dot

Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en de werkgelegenheid problematiek in Nederland en de wereld.

Social return in de IT wereld

Bij ARGO360 ligt het accent op het terrein van werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hen aan het werk te helpen. Ook wel ‘social return’ genoemd. Maar wat is social return eigenlijk?

Het zorgt ervoor dat er naast ‘gewoon’ rendement ook een sociale bijdrage wordt gemaakt in de samenleving. Met sociaal verantwoord ondernemen maken we bij ARGO360 impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. We bieden een veilige werkplek aan kwetsbare mensen en geven trainingen/opleidingen om ontwikkeling te stimuleren. We werken bijvoorbeeld samen met de Gemeente Amsterdam en Gemeente Utrecht. De mensen die wij aan werk helpen, dragen hun steentje bij aan het vergroenen van de IT wereld. Met oude hardware draagt uw bedrijf daar ook aan bij.

Reuse en recycle je oude IT-apparatuur

Als bedrijf heeft u invloed op het zo klein mogelijk houden van uw eigen, maar ook de algehele ecologische voetafdruk. Daarom is het van belang dat u ervoor zorgt dat al uw oude hardware op een maatschappelijk verantwoorde manier afgevoerd, uitgefaseerd of weggegooid wordt. Wij werken op een specialistische wijze waarmee wij u in deze behoefte kunnen voorzien.

 Deze werkwijze is bijvoorbeeld te herkennen aan twee belangrijke certificaten:

  • PSO-Certificering
    Met dit kwaliteitskeurmerk is het voor bedrijven duidelijk dat er een duurzame bijdrage geleverd wordt door met ons in zee te gaan. Hoe is dit certificaat terug te zien op onze werkvloer? Wij zijn eigenaar van een groep IT-specialisten die ook de menselijke waarde zien van MVO, én 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep.
  • WEEELABEX certificering
    Dit certificaat gaat over het voldoen aan de Europese normen van inzameling, opslag, transport, verwerking en recycling van hardware apparaten. Deze certificering is in Nederland wettelijk verplicht wanneer je als bedrijf oude hardware opkoopt of data vernietigt. Doordat wij hoge eisen te stellen aan onder andere milieubescherming en eerlijke handel, kunt u uw oude hardware verkopen aan de juiste partij; ARGO360.
ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer weten?

Wij zijn altijd op zoek naar ladingen oude hardware. We geven oude apparaten een tweede leven, zodat wij duurzaam ondernemen mogelijk kunnen maken. Neemt uw bedrijf afscheid van ICT apparaten? Wij kopen, ontmantelen of verwijderen de data op een verantwoorde en secure manier. Ook bij het afvoeren van persoons- of bedrijfsgevoelige informatie werken wij op de meest veilige manier.

Veilig vervoeren en afvoeren van oude hardware?

Beschikt u over een serverruimte en wilt uw oude hardware vakkundig laten ontmantelen? Neem contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken!

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Lees verder

Filter

MVO

Hoe u in een handomdraai dit jaar nog social return kan invullen

april 21, 2023
We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware

december 28, 2022
Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu.…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Ontmantelen datacenter: veilig en milieuvriendelijk

november 22, 2022
In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware…

ICT apparatuur afvoeren? Maximale sociale impact, hoge restwaarde.

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op

Leave a Reply