Sustainable Development Goals

Het zit in ons DNA

Wat maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ARGO360

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is onmisbaar in een organisatie met toekomstvisie. Bij ARGO360 zien wij niet alleen de noodzaak, maar vooral ook de voordelen van sociaal verantwoord ondernemen. Onze focus op social return gecombineerd met de milieubewuste verwerking van IT-apparatuur zorgt voor een maximale return on investment. Zo geeft ARGO360 ICT-apparatuur een tweede leven en creëert tegelijkertijd arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bouwen aan sterke relaties met onze werknemers en klanten zit diep in onze bedrijfscultuur geworteld.

Argo360 Branding dot

Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu door de volledige afhandeling van uw IT-apparatuur uit handen te nemen.

Met sociaal verantwoord ondernemen maken we impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. Ons ontwikkelde en gespecialiseerde IT lifecycle management verzekert een optimale inrichting in het verkrijgen, vervoeren en verwerken van uw overtollige digitale apparatuur.

Zo managed ARGO360 efficiënt het proces van begin tot eind, waardoor de veiligheid van uw soft- en hardware gegarandeerd wordt. Binnen elke fase van het lifecycle management proces is er een constante focus op duurzaamheid. Van het reduceren van E-waste tot het minimaliseren van de Co2-uitstoot, ARGO360 helpt u om de duurzaamheidsdoelstellingen van uw organisatie te behalen.

Vergroot de positieve impact en werk samen met organisaties die social return integreren in hun bedrijfsvoering.

Bij ARGO360 kunt u uw social return invullen, doordat wij werkgelegenheid creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Social return zorgt ervoor dat er naast ‘gewoon’ rendement ook een sociale bijdrage wordt gemaakt in de samenleving.

Bij ARGO360 bieden we een veilige werkplek aan kwetsbare mensen en geven wij trainingen/opleidingen om ontwikkeling verder te stimuleren. Zo draagt een investering in organisaties met social return bij aan de realisatie van organisatiedoelstellingen en het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Daarnaast werkt onze organisatie samen met gemeenten en organisaties die investeren in sociaal ondernemen.

De PSO-certificering staat voor het sociaal werkgever- en ondernemerschap die precies bij onze visie past. Het zit in ons DNA.

Met dit landelijke kwaliteitskeurmerk van TNO is het voor organisaties gelijk duidelijk dat ze hun duurzame bijdrage leveren door met ons samen te werken. Organisaties die Trede 3 | 30+ -certificering behalen horen tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van sociaal ondernemen.

Het betekent ook dat bijna de helft van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep (PSO 30+), conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet. Daarnaast tonen onze overige certificaten op het gebied van wetgeving (WEEELABEX,CENELEC), dataveiligheid (ISO27001) en Milieu (ISO14001) aan dat ARGO360 voldoet aan de eisen van accreditatie instanties. Hierin wordt bevestigd dat onze processen aan alle eisen voldoen, om te garanderen dat uw IT-apparatuur op de meest veilige manier wordt verwerkt.

De Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDGs) zijn een verzameling van 17 onderling verbonden doelstellingen die dienen als een leidraad in ons handelen als organisatie. Zo dragen zij bij aan de positieve ontwikkeling van de drie P’s; people, planet en profit.

Meer weten
Argo360 Branding dot
Verminderde ongelijkheden

Bij ARGO360 leveren wij werk aan mensen met een afstand aan de arbeidsmarkt.

Educatie van kwaliteit

Met trainingen en opleidingen stimuleren wij de verdere ontwikkeling van onze werknemers.

Economische groei

Door het herinzetbaar maken van uw apparatuur bespaart u niet alleen productiekosten, ook vermindert u de CO2 uitstoot van het productieproces voor nieuwe apparatuur.

Industriële innovaties

Met de nieuwste apparatuur verwerken wij uw IT-hardware, waardoor de levensduur van het product of onderdelen geoptimaliseerd wordt.

Verantwoorde productie

Bij ARGO360 ontwikkelen wij ons naar aanleiding van de laatste software, regulaties en certificaten. Zo blijft u verzekerd van de beste afhandeling van uw apparatuur.

Klimaat actie

Het reduceren van E-waste door recycling en het geven van een tweede leven aan apparatuur draagt bij aan ons doel van een gezond milieu.

Om social return te realiseren werken wij samen met:

IT-apparatuur afvoeren met de hoogste restwaarde?

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op