Skip to main content

Wat doen wij

Optimale veiligheid van uw gegevens:

Vrijwel alle organisaties hebben IT-devices in gebruik. Of het nu gaat om kleine of grote organisaties, deze apparatuur is van essentieel belang voor een goedlopend proces. Daarom wordt IT-apparatuur regelmatig vervangen of opnieuw ingezet. Op die manier wordt weer voldaan aan nieuwe eisen of worden verbeteringen toegepast. Als data hierbij buiten gebruik wordt gesteld, is het van belang dat alles op een zorgvuldige manier wordt verwijderd. Dit proces wordt ook wel dataverwijdering of datavernietiging genoemd. Maar wat is dat precies, wat zijn de verschillen tussen de twee en wat is het belang hiervan? In deze blog vertellen we hoe optimale veiligheid voor data gegarandeerd kan worden.

Neem contact op
Argo360 Branding dot

Als data buiten gebruik wordt gesteld, is het van belang dat alles op een zorgvuldige manier wordt verwijderd. Dit proces wordt ook wel dataverwijdering of datavernietiging genoemd

Dataverwijdering ipv datavernietiging

Veel apparaten en hardware worden regelmatig buiten gebruik gesteld. Zo verliest de eigenaar of gebruiker controle over de gegevens, waardoor deze gegevens mogelijk naar andere personen binnen of buiten de organisatie gelekt kunnen worden. Zeker wanneer er persoons- of bedrijfsgevoelige informatie op kan staan. Samen met de steeds groter wordende capaciteit van data, wordt het steeds belangrijker dat ongewenste dataopslag op een zorgvuldige wijze wordt verwijderd. Het is dan ook essentieel dat een goed beleid wordt ontwikkeld over hoe datalekkage ten alle tijden vermeden kan worden. Dit is precies waar het proces van ‘dataverwijdering’ aan te pas komt.

Waarom wissen niet hetzelfde is als dataverwijdering

Bij het wissen van data is er altijd nog een mogelijkheid om informatie te herstellen. Zeker criminelen die uit zijn op data of gevoelige informatie weten precies hoe zij deze gewiste data toch nog kunnen inzien. Om toegang tot data volledig uit te sluiten zal veilige dataverwijdering nodig zijn, zodat data-integriteit behouden blijft en data niet in de verkeerde handen valt. Dataverwijdering wordt overigens niet alleen uitgevoerd op laptops en servers, maar denk ook aan losse harde schijven, tablets, smartphones, routers, switchers en andere storagesystemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om datavernietiging toe te passen. Met datavernietiging wordt alle apparatuur ‘geshred’ en kunnen de resten recycled worden. Datavernietiging wordt gezien als de laatste optie aan, omdat IT-apparatuur vaak nog goed herbruikbaar is, door jezelf of door een ander.

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

IT-lifecycle management

Zodra IT-apparatuur aan het einde van de looptijd is gekomen is de kans groot dat deze wordt meegegeven aan gebruikers in uw organisatie of op een grote hoop terecht komt. Wegens veiligheidsredenen zoals eerder beschreven is dit natuurlijk iets om te voorkomen en maakt een veilige én duurzame wijze van afvoeren noodzakelijk. Deze ‘end-of-life’ fase omvat naast dataverwijdering ook diensten als het ophalen en afvoeren en remarketing van deze apparatuur. Indien apparatuur om welke reden dan ook niet meer gebruikt kan worden is een duurzame wijze van recycling het optimale scenario. Zeker in de context van de circulaire economie.

Meer weten?

Na de dataverwijdering kiest u er zelf voor of de apparaten hergebruikt, verkocht of vernietigd worden. Hierin ondersteunt Argo360 op een duurzame manier. Ga in gesprek met een van onze experts voor een passend advies voor uw organisatie. Of bekijk alle diensten op onze site.

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Lees verder

Filter

MVO

Hoe u in een handomdraai dit jaar nog social return kan invullen

april 21, 2023
We kunnen er niet onderuit. De titel klinkt zaligmakend en bijna onrealistisch. Maar er is niets aan gelogen. Vanuit de vraag hoe je als bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen zou kunnen invullen is de visie van ARGO360 ontstaan. Daarom verzekeren wij…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Maatschappelijk verantwoord omgaan met oude hardware

december 28, 2022
Ieder product, dienst of andere vorm van werk wordt voorzien van een prijskaartje. Wanneer uw bedrijf maatschappelijk verantwoord inkoopt (MVI), wordt er ook rekening gehouden met de effecten die het product of de dienst kan hebben op bijvoorbeeld het milieu.…
DataverwijderingHardwareRefurbishing

Ontmantelen datacenter: veilig en milieuvriendelijk

november 22, 2022
In de afgelopen jaren is de IT-industrie zich meer gaan focussen op circulair ondernemen. Dit wil zeggen dat oude apparatuur hergebruikt of gerecycled wordt. Grote en kleine bedrijven maken de bewuste keuze om op een veilige manier hun verouderde hardware…

ICT apparatuur afvoeren? Maximale sociale impact, hoge restwaarde.

Kies voor de volledig gecertificeerde aanpak van ARGO360 en ga voor sociaal verantwoord ondernemen.

Neem contact op

Leave a Reply