Het goede doel

Het zit in onze DNA

Laat uw oude systemen omzetten in geld voor een goed doel

Er bestaan veel misvattingen over het goede doel. Veel bedrijven doneren ICT apparatuur aan goede doelen en denken daarmee het juiste te doen. Echter doet een bedrijf er wel goed aan op deze wijze te doneren?
In de beleving van het bedrijf wel, immers er wordt iets onbaatzuchtig geleverd aan een charismatische organisaties. In de praktijk worden er containerladingen verstuurd naar landen waar het elektriciteit überhaupt een uitzondering is. Bij de grens is een groot deel verdwenen door corruptie en wat wel doorgaat kan ontmanteld worden waarbij edelmetalen op kampvuurtjes door minderjarigen worden teruggewonnen.

Plan een afspraak in
Argo360 Branding dot

“De PSO-certificering staat voor het sociaal werkgever- en ondernemerschap die precies bij onze visie past. Het zit in ons DNA.”

Met dit landelijke kwaliteitskeurmerk van TNO is het voor bedrijven gelijk duidelijk dat ze hun duurzame bijdrage leveren door met ons samen te werken.

Organisaties die Trede 3 | 30+ -certificering behalen horen tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van sociaal ondernemen. Het betekent ook dat 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

“Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en de werkgelegenheid problematiek in Nederland en de wereld.”

Met sociaal verantwoord ondernemen maken we impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. We bieden een veilige werkplek aan kwetsbare mensen en geven trainingen/opleidingen om ontwikkeling te stimuleren.

“Vergroot de positieve impact en werk samen met organisaties die social return integreren in hun organisatie.”

Social return kan ingevuld worden met ARGO360. Onze organisatie werkt met gemeenten en organisaties die ook investeren in sociaal ondernemen.

Social return zorgt ervoor dat er naast ‘gewoon’ rendement ook een sociale bijdrage wordt gemaakt in de samenleving. Het accent ligt op het terrein van werkgelegenheid en is via ARGO360 gericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Werkwijze ARGO360: doel op het goede

Als computerapparatuur is afgeschreven en vervangen wordt, en deze machines worden of vernietigd, of aangeboden aan derden of geschonken aan het goede doel, dan zet ARGO360 net als andere bedrijven de donatie om in geld. ARGO360 gaat in dat geval niet over op het inkopen van de goederen, maar de markt op om een zo hoog mogelijk bod te krijgen (ook buiten Nederland).

Dit geld kan bijdragen aan het goede doel. Geld is aantrekkelijker voor het goede doel dan oude pc’s (geld is nu eenmaal flexibel), en gunstig voor uw organisatie: dit in het kader van de belastingaftrek, die naar verwachting hoger is dan de reeds afgeschreven goederen. Tevens zal geen discussie met de fiscus zijn over de waardebepaling van de systemen, want die is bepaald door de markt.

Belangrijk in dit hele verhaal is dat uw organisatie wordt ontzorgd.

Meer weten
Het goede doel
Argo360 Branding dot

Wij werken samen met de volgende goede doelen:

Argo360 Branding dot

Veilig, verantwoord en sociaal

Waarom ARGO360?

Voordelen:

 • De liefdadigheidsinstelling ontvangt geld ipv goederen

Dus:

 • Donaties aan organisatie naar keuze
 • Geld voor aanschaf van bijvoorbeeld een waterpomp, medicijnen ipv computers
 • Geen schrijnende impact van onze vervuiling op de gezondheid van mensen en hun leefomgeving.
 • No cure no pay
 • Hoogste prijs garantie
 • Bomen planten

Ontzorgen:

 • Geen administratieve rompslomp
 • Geen advertenties plaatsen
 • Geen transport
 • Data wiping (op verzoek)

Onze diensten

Compleet ontzorgd worden bij het afvoeren van IT-apparatuur

Ontmantelen datacenter

Voor het demonteren van datacenters bieden we gecertificeerde oplossingen met het oog op data en milieu.

Dataverwijdering

Op een veilige manier data laten verwijderen? Kies voor gecertificeerde dataverwijdering door goedgekeurde software.

Datavernietiging

Datavernietiging is de laatste optie wanneer IT-apparatuur niet hergebruikt kan worden. Wij vernietigen datadragers op een veilige en duurzame manier.

Refurbishing

Wij bieden jouw overtollige IT-apparatuur een nieuw leven met refurbishing, de meest milieuvriendelijke manier van recyclen.

Device as a Service

Ontzorg jouw organisatie compleet op het gebied van hardware! Met DaaS zijn onderhoud en beheer inbegrepen en gebruik je altijd up-to-date apparaten.

Inkoop Hardware

IT-hardware wegdoen? Verkoop jouw apparatuur voor de beste prijs en bied oude apparaten een nieuw leven!

Meer weten over Social Return?

Ga voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met een hoge social return on investment.

Neem contact op